Nyheter.

På den här sidan kan man följa ett axplock av pågående arbete och arbeten som nyligen avslutats. Nyheter visas på hemsidan under ca ett års tid.

Förslag som ritningar på nya möbler läggs också in här även om de inte resulterat till en beställning.

Dessutom finns det nya möbler som ännu inte lagts in i vår katalog och hemsida.

Halvmånebord som slagbord.

En kund ville ha två halvmånebord under fönstren som skall kunna bli runda matbord vid festligheter. Nu hänger extraskivan ned då linoljefärgen måste torka några månader, sedan kan man vända på lamellgångjärnen så att extraskivan kan fällas ovanpå den andra skivan. Ett extra fjärde ben på halvmånebordets baksida kan dras ut när man vill ha ett runt bord. Stolarna är av modell åttan, penselmålade i äkta linoljefärg, sitsarna stoppade av Linnehaget. onsdag den 15 november 2017.

Placeholder image
Placeholder image

Förslag på kompletteringsmöbler

En kund ville ha förslag på måttbeställda möbler, som skulle passa ihop med ett befintligt möblemang, bland annat så skulle det vara romber i fyllningarna som skulle matcha med dörrspeglarna i rummet där möblerna skall stå. Skrivbordet skulle på ovansidan ha en låg sarg på sidorna och baksidan för att inte dokument mm skall kunna glida av bordsytan. Beslagen är inte ritade ännu de väljs ut senare. En offert skall lämnas under veckan.

söndag den 12 november 2017.

Placeholder image
Placeholder image

Gustavianskt halvmånebord.

En kund ville ha två halvmånebord enligt äldre förlaga med egna önskemål på mått. Lådorna är handsinkade med såg och stämjärn, med glidlister i ek. Färgen är Lady Supreme 15, som slipats lätt på kanterna och oljats med Osmo hårdvaxolja, det blev en mild form av chabby chic. Eventuellt så kan man matta ner glansen på ytan med mycket fint sandpapper och skapa fler skador och slitage i ytan och gnugga in med lite svag kimrök för att de skall se äldre ut, om så önskas.

Lördag den 7 oktober 2017.

Placeholder image

Specialbeställd stol.

En kund ville ha en stoppad stol, där utgångspunkten var ett foto på en antik stol, samt kundens ritningar med önskemål på mått och önskemål om att ha en fanerinläggning på sargerna. Fanerläggningen skars ut med fanersåg och bildhuggarjärn och fixerades där efter med fanerremsor på ovansidan varpå faneret limmades på grundstycket med ett strykjärn. Stolen skall stoppas på ryggens överstycke och dynan skall vara relativt hög, så utseendet kommer att bli riktigt bra när allt blir klart. Stolen tillverkades i endast ett exemplar.

tisdag den 26 september 2017.

Placeholder image

Värmlandskrysset enkel

En kund ville ha en ny variant av Värmlandskrysset, med träsits och enkla framben utan dekorationer, stolen har därigenom fått ett ”modernt” allmogeutseende. torsdag den 24 augusti 2017.

Placeholder image

Förslag till sängöverstycke.

En kund ville ha ett förslag på ett sängöverstycke i barockstil med måtten 160 x 85 cm. Jag ritade ett förslag, men det finns så många olika varianter på barock, så jag vet ännu inte om det behöver ändras eller ritas nya förslag kanske grövre och svulstigare, hur som helst så är det är åtminstone bra att få träning på att rita. Jag ritade enbart ena sidan och klippte ihop i Photoshop, inte helt perfekt, men det går att se helheten bättre (när jag ritar så använder jag en spegel för att se båda sidorna).

Materialkostnad: 1000 kr, Ritning: 8 timmar (gratis vid offert), Snideri: 70 timmar, Ytbehandling: 5 timmar, Totalt 83 timmar arbete á 169 kr/timman inklusive moms, Pris 15 000 kr inklusive moms. Avancerat bildhuggeri utför jag endast några gånger om året för att det är kul och för att bevara kunskapen i yrket, basen i verksamheten är möblerna med enklare standard-bildhuggeri(högre timpris).

söndag den 6 augusti 2017.

Placeholder image
Placeholder image

Barstolar i ek.

En kund beställde barstolar anpassade till en bänkhöjd på 83 cm. De skulle vara av modellen Värmlandsstol och tillverkade i ek, med en stolsdyna i svart skinn. Just nu så har vi börjat komma igång efter semestern, vi är lite försenade med vissa beställningar, men jobbar på så snabbt vi kan för at hinna ikapp.

lördag den 5 augusti 2017.

Placeholder image

Svart allmogeskåp.

En kund ville ha ett allmogeskåp i massiv björk, med pärlspont i ryggen, konstruerat för att hålla i minst hundra år. Skåpet behandlade vi med svart dekorolja från Osmo, och slutbehandlade med Osmo hårdvaxolja två gånger. Vi slipade av färgen så att det gav ett lite slitet intryck (Shabby Chic) för att passa ihop med den övriga inredningen som var fräsch med lantlig hemtrevlig charm. Nu har vi lite halvsemester till början av augusti, vi arbetar enbart halvfart, så vi finns inte alltid på plats i vårt snickeri, så kunder får gärna slå en signal innan besök.

måndag den 26 juni 2017.

Placeholder image

Värmlandskrysset med svart bordsskiva.

En kund ville ha ett lite mer modernt utseende på en möbelgrupp genom att välja ett vitt underrede med en svart bordsskiva i ask som behandlats med Osmo oljebets och som sedan behandlats med Osmo hårdvaxolja. Kontrasten mellan det vita och svarta balanserades upp genom att kunden valde ett grått tyg. onsdag den 14 juni 2017.

Placeholder image

Skänk i Jugendstil

En kund ville ha en skänk i jugendstil, till sitt kontor, med en höjd anpassad så att det blir två hyllplan anpassade för pärmar. Vi ritade ett förslag och tillverkade en skänk i ek, behandlad med Osmo oljebets, som där efter oljats med Osmo hårdvaxolja två gånger. Fredag den 19 maj 2017.

Placeholder image

Fällbart gustavianskt halvmånebord

En kund som beställt stolar ville samtidigt ha två fällbara halvmånebord som normalt skall stå vid fönstren, men som kan fällas ut till runda bord med diametern 120 cm. Lösningen som kunden föreslog var att ha en dubbel skiva som kan fällas isär förbundet med gångjärn. Vi ritade ett förslag där ett fjärde ben kan dras ut som stöd för halvmåneskivan när den fälls ut till en rund skiva.

Torsdag den 18 maj 2017.

Placeholder image

Allmogeskåpet klart

Det var några år sedan vi gjorde ett allmogeskåp, med avancerad allmogemålning, torktiderna har varit långa, med totalt 6 lager färg och lack. torsdag den 23 mars 2017.

Placeholder image

Allmogeskåpet under arbete.

De nedre luckorna på allmogeskåpet målade jag klart i går, och de övre blir klara i dag. Det är långa torktider emellan strykningarna (4–5 dygn), grundning, grundfärg, lasyr x 2 och målning av slingorna, samt eventuell fernissa. Det är egendesignade mönster på skåpet.

Måndag den 6 mars 2017.

Placeholder image
Placeholder image

Förslag till Sideboard, mm

En kund ville ha ett förslag på ett sideboard med ett franskt lantbord som utgångspunkt, med avlastningsskiva under bordsskivan, 175 cm långt och bredden 40 cm och höjden 80 cm. Vi skickade en offert. Vi har många möbler på gång just nu ett allmogeskåp och två möbelgrupper med Värmlandskrysset, dock inga nya modeller, men vi skickade iväg några Bellmansstolar igår som var betsade ljust. Bellmanstolar är tidsödande att forma för hand i ryggpartiet. tisdag den 7 februari 2017.

Placeholder image
Placeholder image

Lantbord "Östermalm" (fransk stil)

En kund ville ha ett Franskt lantbord (bordsben av Fransk 1700-tals typ) med specialmåtten 240 x 75 cm, ett långt och smalt bord tillverkat i massiv ask, där bordsskivan handhyvlats med putshyvel, ett tungt arbete som ger en yta som andas genuint hantverk, dessutom så är bordsbenen svarvade för hand med skölpar (se våra filmer). Bordet ytbehandlades med Osmo Oljebets Svart, som sedan oljats två gånger med Osmo hårdvaxolja med en hård svamp med svag slipverkan, vilket ger en mjuk och tålig yta. 10 december 2016.

Placeholder image

Åttan med lövskärning, ny modell.

En kund ville ha vissa ändringar på vår gustavianska stol, modell åttan. Stolen har i den här nya varianten försetts med lövskärning. Träsitsen skall kunna bytas ut mot stoppade dynor när barnen har blivit större, så vi gjorde en fals för dyna i sargarna under träsitsen. Ytbehandlingen är vit Osmo oljebets som torkats av med trasa för att ge ett vitkalkat/laserat intryck och kan nästan betecknas som en mild variant av shabby chic. På oljebetsen så har vi lagt två lager med Osmo hårdvaxolja som främst används till golv och därför ger en stark men mjuk yta. Detta är just nu en ganska populär ytbehandling.

Bordet har två extraskivor på gavlarna och till möbelgruppen hör åtta stolar.

Torsdag den 8 december 2016.

Placeholder image
Placeholder image

Blomkrysset, tyg Atelje Smalgränd

En kund beställde en möbelgrupp modell Blomkrysset, vitmålad med dekorationer i guldbrons. De skickade tyg som de beställt från Ateljé Smalgränd, en lyckad kombination. Kunden valde även att lacka bordsskivan med oljelack för att den skulle bli tåligare, enda nackdelen är att skivan får en aning gulare nyans, men det är enda sättet att få en riktigt tålig målad bordsskiva. 4 december 2016.

Placeholder image
Placeholder image

Moderna möbler i ask.

Vi har just tillverkat några moderna möbler i ask som behandlats med vit Osmo oljebets och sedan oljats med Osmo hårdvaxolja så att träytan blir ljusare och känns naturligt mjuk oljad. Det är ett vitrinskåp, en buffé och ett bord som måttbeställts och möbeln har tillverkats efter kundens egna skisser och önskemål på ytbehandling mm.

13 november 2016.

Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image

Förslag på Jugendsängar.

En kund ville se exempel på fler Jugendsängar så jag ritade ett par förslag, men det är svårt att veta vilken stil man skall välja då det finns så många varianter, men jag utgick ifrån ett par stilar som tillverkats i Taserud för ca 100 år sedan, dock inte sängar. Huvudgaveln till vänster och fotgaveln till höger. Allahelgons dag 2016.

Placeholder image
Placeholder image

Gustavianskt sideboard "Blomkrysset"

En kund ville ha ett sideboard som skulle passa till en möbelgrupp av modellen Blomkrysset som de köpt tidigare. Vi gjorde samma typ av blomma på dörrfyllningarna som på stolarnas överstycke.

lördag den 22 oktober 2016.

Placeholder image

Bearbetning av bilder mm.

Nyheterna redigeras idag söndag den 16 oktober 2016. Det har kommit några nyheter som jag ännu inte har hunnit presenterat. Vi arbetar för högtryck då efterfrågan på våra möbler just nu ökar. Ett par kunder med mer krävande specialbeställningar har fått vänta onödigt länge, bland annat så måste jag (Mikael) öva upp allmogemåleriet till samma eller högre nivå som jag hade för 15 år sedan, detta är lättare att få tid till på vinterhalvåret.

Just nu så arbetar vi parallellt med vitlaserade skåp i ask, ett gustavianskt sideboard och ornament till värmlandskrysset.


Extraskivor med snäppbeslag.

I början av oktober levererade vi ett Jugendbord med specialmått, vars färg (mörkbetsad ek) skulle överensstämma med de ca 100 år gamla stolar som kunden hade. Vi gjorde även extraskivor i båda ändar, nu med snäppbeslag som håller skivorna på plats bättre än på våra tidigare bord, detta kommer att bli standard framledes.

Skrivet 16 oktober 2016.

Placeholder image

Nytt sideboard och sängbord.

I slutet av september levererade vi ett gustavianskt sideboard av modell mindre till en sommarstugeägare som dessutom ville ha två mindre gustavianska sängbord. Sideboardet skulle matcha ett matbord som vi tidigare har gjort.

Skrivet 16 oktober 2016.

Placeholder image
Placeholder image

Ny gustaviansk spegel "Gunnebo"

En kund som köpt stolar av modellen ”Gunnebo av Slottsmodell” ville ha ett förslag på en spegel ca 60 x 150 som skall passa till stolen. jag (Mikael) ritade spegeln så att vissa element skulle överensstämma, bland annat så finns det en medaljong på överstycket som påminner om den på stolarna fast den är mindre och har annorlunda lagerblad, det finns även inslag av bandfläta på överstycket och på understycket så finns samma blomma som på stolsryggarna, fast större.

Pris obehandlad: 9.000 kr

lördag den 27 augusti 2016.

Placeholder image
Placeholder image

Förgyllning

Vi har fått förfrågningar på äkta förgyllning, men det totala priset blir ofta högre än för antika 1700-talsspeglar, så kunder väljer ofta därför att köpa antika speglar.

Vill man ändå ha en ny spegel förgylld så blir det ungefärliga priset: Äkta förgyllning: 7 000–8 000: - Facettslipat glas: 4 500 – 5 000: -

Priser baserat enligt Thors Förgylleri & Ramaffär, år 2016.


Medaljongstol ny modell.

En kund ville ha vissa ändringar på vår medaljongstol, bland annat så är sitthöjden och sittdjupet utökat med ett par cm för att den skall bli bekvämare att sitta på. Bekvämligheten har även förbättrats igenom att överstycket på stolen är mer böjd och utseendet på ovalen har förbättrats, samt att vi skurit en ros i stället för en blomma överst på stolen som även dekorerats med bladstav på sargerna. lördag den 27 augusti 2016.

Nya bilder 2 september 2016.

(Ser mycket vitare ut i verkligheten, dålig belysning.)

Placeholder image
Placeholder image

Himmelsäng

Himmelsängen jag tillverkat och målat blev klar under veckan, men den var svår att fotografera i den dåliga belysningen, den måste ses i verkligheten, med draperier och allt. Nu är det lite semester och lite tillverkning av medaljongstolar, vi har inte öppet alla dagar så ring före besök. 18 Juli 2016.

Placeholder image
Placeholder image

Stabilt Dubbelbord

En kund beställde ett stort bord 300 cm med åtta ben i grundutförande, som går att förlänga till 600 cm med sex stycken extraskivor som placeras på justerbara bordreglar emellan de båda borden. Bordregeln är förstärkt och försedd med ett nedfällbart stödben i metall mitt under bordet som används när fler än tre extraskivor används.

26 juni 2016.

Placeholder image 
Placeholder image

Sängbord i ask.

En kund ville komplettera en säng som vi gjorde för något år sedan med två sängbord. Se Sängbord Ask. 28 maj 2016.

Placeholder image

Ny modell av gustaviansk karmstol.

En kund ville komplettera sitt bord som vi tillverkade förra året med två karmstolar med extra hög rygg för att få bättre resning. Kunden skall montera tyget själv.

28 maj 2016.

Placeholder image

Några förslag till möbler.

Denna vecka har jag lämnat förslag till två eventuella kunder som ville ha offert på möbler, och denna helg skall jag rita ytterligare möbler till två eventuella kunder, ungefär hälften av mina offerter leder till beställningar och alla förslag visas inte på hemsidan, så det blir ett antal skisser/ritningar om året. 21 maj 2016

Placeholder image
Placeholder image

Lantbord ny modell "Skåne".

Denna vecka så gjorde vi klart ett gediget (franskt) lantbord, med handhyvlad bordskiva i ask. Benen är extra svulstiga och grova, en krävande manuell svarvning. Bordet har behandlats två gånger med Osmo oljebets och har sedan oljats två gånger med Osmo hårdvaxolja. Hantverkskänslan blev påtaglig.

21 maj 2016

Placeholder image

Blomkrysset

Vi tillverkade en möbelgrupp bestående av ett bord sex stolar och två karmstolar.

12 maj 2016

Placeholder image

Bord åttan 2U, med bordsben på extraskiva.

En kund ville ha ett extra långt bord 250 cm i grundutförande med två extraskivor a 50 cm som ger en totallängd på 350 cm. För att konstruktionen skall hålla så behövdes det bordsben på en av extraskivorna som ni kan se på bilden.

7 maj 2016.

Placeholder image

Moderna möbler i vitlaserad ask.

En kund ville ha moderna måttbeställda möbler i vitlaserad ask, som skulle passa ihop med de moderna stolarna som de köpt i möbelhandeln eftersom vi inte kan tillverka den typen av stolar med inslag av böjträ. Vi gjorde ett ritningsförslag efter kundens egna skisser och måttangivelser. Möbeln skall tillverkas tidigt i höst. 29 april 2016.

Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image

Kontaktinformation.

Taserudsmöbler

Va: Högvalta

67192 Arvika

0570-31093

Epost: post@taserudsmobler.se

Betalningsinformation.

Möblerna betalas oftast via bank (faktura) vid leverans. Mindre summor kan betalas kontant eller med Swish: 070-6823206. Alla priserna på hemsidan är inklusive moms. Ytbehandling (standard ingår), men kostnad för stoppning och tyg tillkommer. Fraktkostnad tillkommer. Kontoinformation Betalning: VATnr: SE471218655201 Bankgiro: 736-3377 Handelsbanken Clearingnr: 6802

Klassiskt Möbelhantverk

Placeholder image

 

Mikael Klarström

Medlem i Mästarregistret. Sök: Möbelsnickaryrket, Värmland Möbelsnickarmästare 016/03-20248 Träbildhuggargesäll 755/99

 

Katalog PDF

Nya priser 2017. Förra året gjorde vi prisökningar på våra stolar och i år har det skett en prisökning på vårt övriga sortiment, främst bord och skåp. Kunder som redan har beställt omfattas inte av prisökningen!

1 januari 2017.

Placeholder image